Створіть чарівну атмосферу у своєму домі на Різдво. Прикрасьте різдвяний стіл і навчіться мистецтву правильної сервіровки за принципами savoir-vivre. Оформіть стильні прикраси для Святвечора 2023. Ознайомтеся з наймоднішими пропозиціями сервірування столу, ідеально підібраних ялинкових прикрас та столової білизни 2023.
Зміст:
- Як правильно накрити різдвяний стіл?
- Як не заблукати в гущавині посуду? Коли і як починати вишукану трапезу?
- Як дати сигнал господарям зробити перерву або закінчити трапезу?
- Які прикраси та прикраси підійдуть для новорічного столу?
- Столова білизна – найкрасивіші скатертини та доріжки для новорічного столу
Створіть найкрасивіший різдвяний стіл на Святвечір і принесіть у свій дім атмосферу свята. Надихніться останніми різдвяними трендами та скористайтеся стильними пропозиціями щодо сервірування різдвяного столу. Отримайте сімейну атмосферу, наповнену теплом і затишком. Нехай різдвяна магія триває безперервно і ніщо її не заважає! Правильно накритий стіл і ідеальні новорічні прикраси радуватимуть око всіх зібралися гостей.
Як правильно накрити різдвяний стіл?
Дізнайтеся секрети правильного оформлення столу в базовому або розширеному варіанті. Правила правильного сервірування столу будуть особливо корисні під час святвечірньої вечері та Різдва, коли ми плануємо подати гостям вишукану страву. Дізнайтеся, якими правилами керується вечеря чи гала-вечеря відповідно до принципів savoir-vivre .
Центр декору на столі позначається тарілкою для основної страви , розміщеною по центру на підкладці або серветці . Для супу глибоку тарілку потрібно поставити на плоску тарілку. Якщо салат подають як закуску, салатну тарілку або миску слід також поставити на найбільшу обідню тарілку. Будь ласка, пам'ятайте, що весь посуд повинен бути розміщений приблизно на 5 см від краю столу.
Якщо під час урочистого обіду або вечері ви плануєте розсаджувати гостей за столом окремо, використовуйте декоративні розкладні картки . Їх потрібно розташувати на столі, навпроти склянок, прямо над тарілкою, з її правого боку.
Залежно від поданого напою келихи слід розставляти на столі в певному порядку. Ми починаємо аранжування, розміщуючи склянку з водою ( водний кубок ) у верхньому правому куті тарілки. Потім ставимо келих для шампанського , потім келих для червоного вина і окремо келих для білого вина . В самому кінці ставимо найменший стакан, призначений для лікерів або горілки . Як варіант, замість чарки можна поставити чашку на блюдце для чаю або кави. Але важливо, щоб на одному сервізі було не більше чотирьох склянок одночасно.
Тканинна серветка - обов'язковий елемент кожного новорічного столу. Ця функціональна прикраса додасть характеру та завершить будь-яке оформлення столу. Серветку слід розташувати на тарілці в її центральній точці (наприклад, згорнути в рулон і покласти в декоративне кільце для серветок або згорнути прямокутником) або зліва (зазвичай згорнути у трикутник). В останньому випадку пам'ятайте, що серветка - найдальший елемент обстановки і столові прибори не повинні спиратися на неї.
Також варто вивчити кілька простих правил щодо столових приборів. Перш за все, не забудьте відрегулювати столові прибори відповідно до кількості страв, що подаються. Крім того, всі столові прилади повинні бути з одного набору. Завдяки цьому ви досягнете бажаного ефекту елегантності.
Виделку традиційно ставлять зліва від сервірування, а столовий ніж завжди ставлять справа. Вилка для торта (вправо) і десертна ложка (вліво) завжди мають місце над тарілкою. Однак ложка для супу , чайна ложка та виделка для морепродуктів також розташовані з правого боку тарілки, одразу за ножами (по порядку: ніж для салату, ніж для м’яса та ніж для риби – усі спрямовані в бік тарілки).
Винятком із цього правила буде ніж для масла, який розміщується на тарілці для хліба, у верхньому лівому куті кришки, поруч із контейнером для відходів (якщо ви включите його на свій стіл). Іншим винятком є ніж для сиру, який зазвичай кладуть між десертною ложкою і виделкою для торта.
Як не заблукати в гущавині посуду? Коли і як починати вишукану трапезу?
Обід або вечеря починається, коли всі гості за столом отримають свою страву. Ви починаєте зі столових приборів із зовнішнього боку тарілки, тобто найдальше від неї - це правило діє, коли першими подаються закуски, потім ми спочатку тягнемося до виделки та ножа для салату чи салату.
Однак, якщо подається страва починається з основної страви, ми використовуємо столові прибори, які ближче до тарілки. У випадку з супом ми вибираємо ложку, яка знаходиться з правого боку кришки.
Як дати сигнал господарям зробити перерву або закінчити трапезу?
Повідомити про паузу в прийомі їжі можна, розташувавши столові прибори хрест-навхрест: ручка ножа — на п’ятій годині, а ручка вилки — на сьомій.
Щоб закінчити їжу, покладіть столові прибори на тарілку паралельно один одному. Ручка столового приладу повинна бути на п'ятій годині.
Які прикраси підійдуть для новорічного столу?
Почніть облаштовувати стіл, підбираючи всі прикраси та посуд до свого бачення. Ваша композиція повинна бути цілісною, інакше заповзе хаос, який може зіпсувати кінцевий ефект.
В оформленні різдвяного столу не обминайте такі важливі елементи декору, як свічки, ефектні свічники та канделябри .
Взимку замість живих квітів використовуйте натуральну і красиву хвою (декоруєте ви) . Поставте зелені гілочки у вазу або ефектно розкладіть їх на столі (наприклад, посередині, таким чином створюючи своєрідну зелену доріжку). Не соромтеся використовувати інші зелені рослини з привабливим листям, такі як евкаліпт , рускус або оливка , як природні доповнення до столу . Поставте свічки з натуральних блоків або конусів у привабливі підсвічники між листям. Мерехтливе світло свічок створить чарівну атмосферу в квартирі.
Ви також можете розмістити поодинокі зелені гілочки на столиках або ефектно вставити їх у тканинні або паперові серветки .
Ви також можете вибрати стильний, декоративний вінок з колючих гілочок ялини , сосни , ялиці або вічнозелених чагарників. Потягніться також за пагонами безлистої верби або декоративними кущами з червоними плодами ( глід , барбарис , кизильник ).
Створіть ефектну прикрасу різдвяного столу за допомогою соснових шишок. Це екологічна та проста у виготовленні прикраса.
Для виготовлення вам знадобляться:
- гарячий клейовий пістолет ,
- гарячий клей ,
- соснові шишки ,
- за бажанням: фарба в балончику або штучний сніг (для фарбування соснових шишок),
- блокова свічка .
З'єднайте конуси разом за допомогою гарячого клею. Розкладіть їх у формі вінка. У центрі вінка залиште отвір, щоб вставити свічку. Якщо ви хочете зробити шишки однорідними, пофарбуйте їх фарбою (в колір на ваш вибір) або використовуйте штучний сніг.
Столова білизна – найкрасивіші скатертини та доріжки для новорічного столу
Правильно підібрана та випрасувана скатертина є вітриною оселі та спонукає до спільного бенкетування за столом. Щоб радувати око, вона повинна бути бездоганною.
Перш за все, скатертина повинна відповідати обраному посуду . Якщо ваш сервіз з малюнком, скатертина повинна бути гладкою. Однак пам'ятайте, що якщо ми хочемо домогтися ефекту вишуканої і прикрашеної сервіровки, обідній (і кавовий ) сервіз повинен бути однорідним, без візерунків.
Хороша основа (і вихідна основа) — біла скатертина або її світлі відтінки: кремовий, кремовий, айворі. Сервірування столу з натуральних тканин, наприклад, льону або бавовни, є відмінним вибором для святвечора (особливо в натуралістичному, скандинавському або сільському стилі).
Замість скатертини використовуйте стильну доріжку. Цей привабливий укорочений матеріал додасть стилю та елегантності вашій різдвяній композиції. Як і у випадку зі скатертиною, підберіть доріжку до інших прикрас і столового посуду. Необроблені та більш щільні матеріали (наприклад, льон ) без декору ідеально підійдуть для скандинавського, бохо, сільського та наймоднішого сільського глем стилів . Елегантне оздоблення та виразні кольори (червоний, бордовий, пляшково-зелений, мідний або коричнево-рожевий), а також блискучі золоті акценти є сферою шикарного чи гламурного столу . Вибирайте також декоративні ялинкові доріжки .
Подивіться, як прикрасити святковий стіл на Різдво. Відкрийте для себе унікальні прикраси та влаштуйте найкрасивіший стіл на Різдво. Надихайтеся сучасними трендами і користуйтеся правилами правильного сервірування столу. Нехай savoir-vivre завжди буде на вашому столі!
Надихайтеся різдвяними прикрасами від Answear.ua
Немає коментарів:
Дописати коментар